Corporate

Prudential Insurance Company

PrudentialInsurance1__WoodbridgeNJ

Features: Five-level, 2,500-car, pre-cast concrete, open parking structure.

Description: Prudential Insurance Company expanded its Woodbridge, NJ complex and needed to provide parking facilities for its employees. This 2500 space facility was designed to accommodate the peaking characteristics of office employees, from both a vehicular and pedestrian perspective. An elevator core was located centrally in the garage, which provided access to the newly constructed office tower via the mall level. A series of three ramps were included in the facility to accommodate the vehicular volumes and to eliminate queuing inside the garage during arrival and departure times. The facility’s façade was designed in conjunction with HLW Architects and a distinctive blend of aggregates and cement was used to give the garage a granite look.

DESMAN provided functional design, architectural production and structural engineering.


Recent News

Ohio Parking Association Spring Conference

Welcome DESMAN's Newest Interns!

Boston, MA Hiring Structural Engineer

Featured Project

Third Ave

Third Avenue Parking Garage Restoration

DESMAN provided restoration services on this 6 Level structure. The structure consists of cast-in-place conventionally reinforced concrete floor slabs supported by cast-in-place conventionally reinforced concrete beams and columns.

FTP Access

Website developed by The Simons Group